Power Yoga

Wat is Power Yoga?

Power Yoga is een actieve vorm van yoga waarbij je een (vaste) serie asana’s (houdingen) op een vloeiende en dynamische manier doorloopt. Power Yoga is, kort gezegd, freestyle Ashtanga Yoga, een zeer precieze en traditionele vorm van Hatha Yoga.

Waarom Power Yoga?

Omdat Power Yoga in wezen een totaalpakket is. Het activeert en verbetert alle systemen in je lichaam. Zo wordt het hormonale stelsel uitgebalanceerd, de bloedsomloop gestimuleerd, en het hart krachtiger. Ook wordt het zenuwstelsel positief beïnvloed (door de juiste adem), krijgt de spijsvertering een opkikker, en wordt het afvoersysteem (Lymfestelsel) geactiveerd.

In een notedop leidt een regelmatige beoefening van Power Yoga tot:

  • Vetverbranding en conditieverbetering (vergelijk: joggen, aerobics, spinning)
  • Opbouw en versteviging van spierweefsel (vergelijk: fitness, BodyPump)
  • Minder stress, innerlijke rust & een positieve levenshouding (vergelijk: Hatha Yoga)

In een oud YOGA Magazine stond een mooi mini-interview met Bryan Kest, de man die zich de grondlegger van Power Yoga noemt…

Wat is Poweryoga precies?

Poweryoga is hard werken op een bewuste manier. Het helpt je hele lichaam gezond worden, verstrekt de zwakkere punten, heft blokkades op. Door het regelmatig te beoefenen creëer je een veilige omgeving om te werken aan allerlei ‘issues’ die je tegenkomt. De vorm die je lichaam krijgt door Poweryoga is een bijeffect. Het gaat om balans, gezondheid en heling.

Wat wil je je leerlingen vooral bijbrengen?

Bewustzijn. Als je begint met yoga ben je vooral fysiek bezig. Hoe langer je het doet, hoe beter je de mentale effecten waarneemt. Je wordt je bewust van gedachte- en gedragspatronen en je kunt ervoor kiezen die te veranderen. (…)

Wat doet Poweryoga voor jou?

Ik voel me er sterk en vredig door. Ik ben nu 26 jaar op dit pad en heb geleerd dat de beste leraar in jezelf zit en dat je hard moet werken om daar bij te komen. Niemand kan dat werk voor je doen. De innerlijke leraar wacht geduldig achter je onrustige geest tot die gekalmeerd is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.